Haber

İktisat Kongresi Takip Sistemi yayında

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 2023 yılında düzenlenen ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin karar takip sistemi devreye alındı. Bu sayede paydaşlar ve uzmanlar kongrede alınan kararları takip edebilecek ve güncelleyebilecektir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart 2023 tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen ve yoğun ilgi gören İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin karar takip sistemi devreye alındı. İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından hazırlanan sistem ile paydaşlar ve uzmanlar, kongrede alınan kararları deklarasyonlar.iktisatkongresi.org adresinden takip edebilecek ve güncelleyebilecek.

 

Kararları paydaşlar ve uzmanlar takip edecek

Hazırlanan sistemde kongrenin üç ana paydaşını oluşturan çiftçi, personel, sanayici, tüccar ve esnaf kümelerinin belirlediği unsurlar; Kongreye katkıda bulunan kurum ve uzmanlar tarafından düzenli olarak takip edilecektir. Paydaşlar ve uzmanlar, kararlara ilişkin unsurlara ilişkin yapılan yasal değişiklikleri, uygulama örneklerini, uluslararası gelişmeleri ve önerileri karar takip sistemine girerek kongre kararlarının takibine katkı sağlayacaklardır.

 

İlerleme Raporu olarak kamuoyuna sunulacak

İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nde üç ana paydaş tarafından oylanarak kabul edilen sonuç bildirgesinin giriş kısmı 4 bölüm ve 92 karardan oluşuyor. İşçi beyanında 16 unsur ve 51 karar, çiftçi beyanında 18 unsur ve 62 karar, sanayici, tüccar ve esnaf beyanında ise 27 ilke ve 98 karar yer alıyor.

İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi paydaşlarının kongre kararlarını takip etmesini sağlayacak sistemin sekretaryası İZPA tarafından yürütülecek.

Alınan kararlardaki gelişmeler, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından Mart 2024’te İktisat Kongresi Kalkınma Raporu olarak yayınlanıp kamuoyuna sunulacak.

 

Kongre yüzlerce uzmanı bir araya getirdi

Ağustos 2022’den bu yana devam eden hazırlık sürecinde çiftçi, emekçi, sanayici, tüccar ve esnaf kümeleri toplam dokuz paydaş toplantısı gerçekleştirdi. Ardından Birbirimizle Anlaşıyoruz, Doğamıza Dönüyoruz, Geçmişimizi Anlıyoruz ve Geleceği Görüyoruz başlıklı dört uzman toplantısında 150’den fazla uzman, paydaş toplantılarında alınan kararlara katkılarını sundu.

Paydaş ve uzman toplantılarında konuşulanlar 3 farklı yüksek danışma konseyi toplantısında değerlendirildi. Kongre hazırlıkları kapsamında Gençlik Forumu ve Kadın Forumu’nun yanı sıra Çocuk, Sokak Ekonomisi ve Eğitim Atölyeleri de düzenlendi. Tüm bu çalışmaların sonuçları sonuç bildirgesini şekillendirdi.

Sekiz ay süren yoğun bir hazırlık sürecinin ardından tüm çalışmaların çıktılarının toplandığı sonuç bildirgesi delegelerin oylarına sunuldu. Sonuç bildirgesinde yer alan 211 konudan 27’si şerhli, geri kalanlar ise oybirliğiyle karara bağlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

bunyanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu